GY.I.K.

Szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések

Bármelyik napon tudom vállalni a macskafelügyeletet, a szabad időpontok függvényében. Ezért kérlek, előre egyeztess velem, hogy az általad kívánt időpontokban elérhető-e a szolgáltatás.

Egyelőre Szombathely területén belül tudom garantáltan vállalni a látogatásokat. A Szombathelyhez közeli települések esetében előre egyeztetés után tudom megmondani, hogy lehetséges-e a felügyelet, esetleges plusz kiszállási díj ellenében.

Persze! Hívj bátran ilyen esetben is. Amennyiben nyuszid, tengerimalacod, gekkód, madarad, halad, egered, patkányod vagy hörcsögöd van, garantálom, hogy ő éppolyan gondos ellátásban fog részesülni, mint a cicák. Ha a te kedvencedet pont nem soroltam fel, ne aggódj, csak írj egy üzenetet.

Bár nem vagyok állatorvos, természetesen mindent megteszek, hogy meg tudjuk oldani a helyzetet. Ilyen esetben kérlek, mindenképp előre tájékoztass a cica betegségéről és a szükséges gyógykezelésről, hogy egyeztetni tudjunk a lehetőségekről.

Mivel a foglalásokat csak a szabad kapacitásom függvényében tudom vállalni, ezért arra kérlek, hogy minél előbb jelezd az igényedet a szolgáltatásra, hiszen így sokkal biztosabb, hogy még lesz szabad időpontom az általad kért napokon – emellett az első etetés előtt még a személyes találkozóra is sort kell kerítenünk. Ugyanezért az utolsó pillanatban történő foglalásokat nem biztos, hogy vállalni tudom. 

Kérlek, hogy a Kapcsolat menüponton keresztül, telefonon, e-mailben vagy Facebookon vedd fel velem a kapcsolatot, és üzend meg, hogy mikor és hová szeretnél hívni. Ezután küldök neked egy tájékoztatót a részletekkel. Miután megadtad a szükséges információkat (állat fajtája, száma, felügyelet helyszíne és időpontja, stb.), visszaigazolom a foglalásodat, és egyeztetünk egy pontos időpontot a személyes találkozóra. Ennek során megbeszéljük a cicád igényeit és szokásait, aláírjuk a megrendelőlapot, és átadhatod a kulcsot. 

A fizetés mindig számla ellenében történik. Vagy készpénzben a számla átvételekor (a kulcs visszaadásának időpontjában), vagy banki átutalással 2 banki napon belül a számla átvétele után. Az árakat lásd itt.  szükséges gyógykezelésről, hogy egyeztetni tudjunk a lehetőségekről.

A már lefoglalt és visszaigazolt szolgáltatást legkésőbb az első etetés időpontja előtt öt nappal lehet lemondani, ennél későbbi lemondás esetén a szolgáltatási díj egy részét ki kell fizetni. Erre azért van szükség, mivel egy napra csak bizonyos számú látogatást tudok elvállalni, így előfordulhat, hogy a későn lemondott foglalások miatt nem tudok elvállalni egy másik cicát (akinek pedig tényleg szüksége lenne a felügyeletre).  tájékoztass a cica betegségéről és a szükséges gyógykezelésről, hogy egyeztetni tudjunk a lehetőségekről.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Az Otthon Cirmos Otthon termékei kézzel, rendelésre készülnek, így kérlek, számolj azzal, hogy a megrendelésed általában maximum egy héten belül kerül feladásra. Várható késedelem esetén rögtön értesítelek az általad megadott elérhetőségen. Természetesen ennél rövidebb feladási idő is előfordulhat, az aktuális készlettől függően. A megrendelés postára adásakor kapsz egy értesítő e-mailt is. A csomagokat a GLS futárszolgálattal küldöm, így a szállítási idő hossza 1 munkanap.

Ilyen esetben kérlek küldj nekem egy e-mailt az otthon@cirmosotthon.hu e-mail címre. Írd meg, hogy mit szeretnél rendelni és mikorra kellene odaérnie, és megpróbálunk megoldást találni.

Amennyiben a postára adáskor elküldött visszaigazoló e-mailben megadott határidő lejárt, és még mindig nem ért oda a csomagod, kérlek küldj egy e-mailt az otthon@cirmosotthon.hu címre a megrendelés számával együtt. Minden csomaghoz van nyomkövetési lehetőség, így rögtön utána tudok nézni, hogy mi lehet a késedelem oka.

Ilyen esetben haladéktalanul küldj egy e-mailt az otthon@cirmosotthon.hu e-mail címre, és írd meg, hogy melyik megrendelés esetén mit szeretnél megváltoztatni. 24 órán belül még van rá esély, hogy a csomag nem került feladásra, ez esetben a változtatás végrehajtható. Azonban garantálni sajnos nem tudom, mivel igyekszem mindig a lehető leggyorsabban teljesíteni a megrendeléseket. Így kérlek, hogy a megrendelésed elküldése előtt gondosan olvass át minden megadott részletet (cím, e-mail cím, termékek leírása).

Ha rossz méretet, vagy tévedésből másik modellt rendeltél, e-mailben (otthon@cirmosotthon.hu) a megrendelésed sorszámára hivatkozva kérheted a termék cseréjét. Ezután a terméket az átvételtől számított 14 napon belül vissza kell küldened, a megérkezése után pedig postázom neked a módosított megrendelésedet. A postaköltségek ez esetben téged terhelnek!
FONTOS: csak hibátlan állapotú, hiánytalan terméket tudok visszacserélni, amelyen nem látszik kopás, vagy viselés nyoma (pl. állatszőr)!

Mindig igyekszem, hogy csak kifogástalan minőségű terméket postázzak, azonban ha ennek ellenére panaszod van, kérlek mihamarabb (de maximum a csomag kézhezvételétől számított 14 napon belül) jelezd ezt az otthon@cirmosotthon.hu e-mail címre küldött e-mailben. Add meg a megrendelés számát, illetve kérlek írd le, hogy mi a probléma. Amennyiben valóban minőségi hiba áll fenn, és nem a termékleírás figyelmetlen végigolvasásából adódott a gond, a terméket visszaküldheted. A visszaküldés postai díja téged terhel, azonban a megérkezése és megvizsgálása után, valós és jóváhagyott panasz esetén térítésmentesen küldök neked egy cserét.  

A webshopban egyelőre banki előre utalással tudsz rendelni: azaz a megrendelésed visszaigazolásakor kapott e-mailben megadott bankszámlaszámra kell elutalnod a vételárat, a csomagfeladás pedig az összeg beérkezése után történik. Szombathelyen történő átvételkor készpénzes fizetés is lehetséges, a megrendelt termékek átadásakor.

A webshopban található összes terméket saját kezűleg készítem, azaz magam állítom össze az alapanyagokból. A felhasznált anyagok leírását megtalálod az egyes termékek információs lapjain, de a nyakörvekhez és a masnikhoz leggyakrabban felhasznált anyag a jó minőségű, szövött polipropilén hevedervászon és a ripsz szalag. A nyakörvek így könnyűek, tisztíthatóak és tartósak, nem veszítik el formájukat néhány hónapnyi hordás után. A varrás géppel és kézzel készül, így minden egyes nyakörv és kiegészítő egyedi – nincs kettő olyan, amelyek 100%-osan ugyanolyanok. A medálokat szintén én állítom össze: az ásványos medáloknál csak természetes köveket használok, szintetikusat és utánzatot nem.

A nyakörveket kétféle méretben tudod megrendelni. A mérési útmutatót a megfelelő méret kiválasztásához megtalálod a terméklapokon.

  • Az S-es méret a kiscicáknak való, kb. 2,5 kg-os testsúlyig. Ennek hossza ~14-21 cm között állítható.
  • Az L-es méret normál méretű felnőtt macskákra való, a hossza ~20-30 cm között állítható.

Minden nyakörv 1 cm széles, így kiscicáknak sem túl nagy, és a felnőttek számára is kényelmes, könnyű és nem akadályozza őket.

Ha a cicád még növésben van, és nem vagy biztos benne, hogy melyik méret lenne jó neki, javaslom, hogy az L-eset válaszd, hiszen valószínűleg belenő. Ha mégis bizonytalan vagy, esetleg az L-es méret sem elég hosszú, írd meg a cicád nyakméretét egy e-mailben az otthon@cirmosotthon.hu címre, és ha lehetséges, elkészítem neked az általad kívánt modellt egy nagyobb méretben.

Sajnos nem. Minden nyakörvet biztonsági csattal készítek, amelyek egy bizonyos erőkifejtés hatására kioldódnak. Erre azért van szükség, hogy a cica véletlenül se akadhasson be sehová, és végszükség esetén ki tudjon szabadulni a nyakörvből. Éppen ezért fontos, hogy ha kiskutyának vásárolod a nyakörvet, ne erre csatold rá a pórázt, hiszen egy nagyobb rántás hatására kikapcsolódhat. Sétáltatáshoz használj olyan hámot, amely nem biztonsági csatos.

Alapesetben a nyakörveket csengő nélkül küldöm, Azonban minden nyakörv megrendelésekor kiválaszthatod a “csengőt kérek hozzá” opciót a terméklapon. Ekkor a nyakörvet (egy levehető) csengővel felszerelve kapod. Ez nem jár semmilyen plusz költséggel.
A csengőim kicsik, halk szavúak, tehát nem túl zavaróak, azonban valószínűleg nem elég hangosak ahhoz, hogy a cica eredményes vadászatát teljes mértékben megakadályozzák.
FONTOS: csengőt csak akkor tegyél a nyakörvre, ha a cicád nem fél, és nem ideges tőle! Nem minden macska viseli el a csengőt, kérlek te is győződj meg róla, hogy a tiédnek nincs vele baja.

Az egyes kiegészítők eltérő nagyságúak, de mindegyikhez megtalálod a pontos adatokat a hozzá tartozó terméklapon. Van néhány olyan modell, amelyet a nagysága miatt kifejezetten inkább felnőtt cicáknak ajánlok (amellett, hogy a masnik inkább alkalmi, semmint állandó viselésre alkalmasak), ezeknél ezt megtalálod a leírásukban is. Alapvetően a kiegészítőket kiscicák is bátran viselhetik.

A masnik, csokornyakkendők és virágok a hátuljukon elasztikus gumi füllel vagy fülekkel vannak ellátva. Egyszerűen fűzd át a nyakörvet ezeken, és voilá! A gumis fülecskék a helyükön tartják a díszeket.
FONTOS: A kiegészítők standard kivitelben 1-1,5 cm széles nyakörvekre passzolnak. Ha neked szélesebb nyakörvhöz kellene (pl. a kutyusod részére), írj nekem egy e-mailt, és ha lehetséges, készítek neked egyet nagyobb gumifülekkel.

  • A nyakörvek langyos mosószeres vízzel könnyen tisztíthatóak. Fehérítőszert ne használj! A kézi mosást ajánlom, mivel a gépben, illetve a szárogatóban más ruhák cipzárja vagy tépőzárja eltépheti a szalagot, vagy kihúzhatja belőle a szálakat. Mosás előtt a csengőt és egyéb levehető kiegészítőket vedd le a nyakörvről, majd száradás után tedd vissza. A nem levehető fémalkatrészeket mosás után törölgesd szárazra, hogy megelőzd a rozsdásodást.
  • A masnik és virágok a kényességük miatt alapvetően nem moshatóak. Ezek a kiegészítők egyébként is inkább alkalmi hordásra alkalmasak, az állandó viseléstől könnyen eldeformálódhatnak, beszennyeződhetnek az étellel, stb. Szükség esetén egy tisztítószeres, nedves ruhával próbáld a foltot óvatosan ütögetve, nyomkodva kiszedni az anyagból.
  • A nyakörvek egy idő után elkerülhetetlenül elkezdenek kibolyhosodni (hiszen a macskáknak karmai vannak, és pl. vakarózáskor könnyen belekapnak). A bolyhosodást könnyen meg lehet szüntetni, ha egy öngyújtó lángját óvatosan végighúzzuk a nyakörv mentén kb. egy centiméter távolságban. Ez megolvasztja, eltünteti a kihúzott apró szálakat. Természetesen nagy mértékű károsodást nem lehet így megjavítani, de ha ügyesen csinálod, felújíthatod a nyakörv megjelenését.
    FONTOS: Ilyen módon csak a nyakörv belsejét és szegélyét tudod helyreállítani, a szalaggal bevont részek azonban könnyen megéghetnek. A nyakörv anyaga maga is gyúlékony, ezért ezzel a művelettel nagyon vigyázz, mert könnyen tönkre is teheted. Végezetül: talán ezt mondanom sem kell, de mielőtt megpróbálkoznál ezzel, vedd le a cicáról a nyakörvet!

Ez mindig az adott pillanatban készleten levő alapanyagoktól függ. Teljesen egyedi mintázatú termékeket nem tudok vállalni, azonban ha a kínálatban máshol szereplő, már meglévő színekből/anyagokból szeretnél esetleg saját kombinációt kérni, írd meg az elképzelésedet az otthon@cirmosotthon.hu e-mail címre, és meglátom, mit tehetek. 🙂

Naná! Bármikor küldhetsz nekem cicás/kutyás képet, hiszen imádom őket. 🙂 Azokért a képekért, amelyeken az Otthon Cirmos Otthon termékeit viselik, külön köszönet! A képek jöhetnek e-mailben (otthon@cirmosotthon.hu), de nyugodtan kiposztolhatod őket Facebookon és Instagramon is. Ez esetben kérlek, jelölj meg a képeken, hogy láthassam őket:


@otthoncirmosotthon
#otthoncirmosotthon