Rólam

AzOtthon Cirmos Otthon története

- Szia! Akkor tudsz jönni?
- Igen, de csak egy napra. Tudod, a cica...
- Jaj, tényleg. Ne már... Nem tudod valahova tenni addig?
- Hát, nem, a macska nem egy bútor.
- Akkor rábízni valakire?
- Meglátom...

Biztosan neked is ismerősen cseng ez a párbeszéd. Az Otthon Cirmos Otthon cicaszitter-szolgáltatás ötlete akkor pattant ki a fejemből, amikor már sokadjára hangzott el nálunk is, főleg a nyári szabadságok és a téli rokonlátogatások szezonja előtt.

Általában ilyenkor jöttek a vészmegoldások: átvinni a cicát "nyaralni" anyuhoz, vagy megkérni egy barátomat, hogy jöjjön át naponta kétszer (és persze adjon részletes telefonos jelentést - paranoiás gazdi vagyok). Nem volt egyszerű megszervezni ezeket, hiszen nem lehet a végtelenségig visszaélni mások jóindulatával és idejével. Arra gondoltam, mások is biztosan megoldják valahogy, de több cicás barátommal történő beszélgetés után rájöttem, hogy nem. Mindenki ugyanazokkal a gondokkal küzd, mint én:

A cica nem szeret utazni, idegen helyen fél és stresszes, vagy egyszerűen nem vihetünk cicát oda, ahová menni készülünk. Így sokszor inkább nem megyünk sehová.

Neked azonban már nem kell többet lemondani az utazásról, hiszen Szombathelyen is van cicaszitter, aki házhoz megy, és úgy gondoskodik a cicádról, ahogy azt te is tennéd.

Portré Odinnal

Hittaller Anna

Macskaszitter

Miért éppen cicaszittelés?

Gyerekkorom óta menthetetlen macskarajongó vagyok. Mivel a lakásom befogadóképessége csak véges mennyiségű cica tartását teszi lehetővé, úgy gondolom, hogy a sajátom mellett mások macskáiról gondoskodni a második legjobb dolog.