Nasik

Szívből készítve: jutalomfalatok házilag

Ha néha szeretitek elkényeztetni a cicáitokat, de egyidejűleg az is fontos szempont, hogy a nasi egészséges, és mindenféle adalékanyagtól mentes legyen, akkor próbáljátok ki az alábbi recepteket. Mindegyik egyszerű, nagy adag jutalomfalat lesz belőle, és persze az sem mellékes, hogy az ára is kedvező 😉

Tonhalas falatkák

Hozzávalók:

  • 1 olajos tonhalkonzerv, lecsöpögtetve
  • 1 tojás
  • 1 ¼ csésze liszt
  • 1/2 csésze víz
  • kevés petrezselyem
  • kupak a szaggatáshoz
  1. Melegítsd elő a sűtőt 180 fokra.
  2. Egy keverőgépben dolgozd össze a hozzávalókat, amíg össze nem áll a tészta – ha túl ragacsosnak tűnik, adj hozzá még egy kevés lisztet.
  3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra.
  4. A kupakkal szaggasd ki a falatkákat.
  5. Sütőpapíron süsd őket kb. 20 percig.
  6. Kihűtés után már kínálhatod is a cicádnak.

Forrás: Mess for Less


Sajtos ropogós falatkák

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze reszelt cheddar sajt
  • 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/4 csésze natúr joghurt
  • 1/4 csésze kukoricaliszt
  • 5 ek. reszelt parmezán
  • néhány ek. víz

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A hozzávalókat dolgozd össze tésztává. Adj hozzá vizet 1 evőkanalanként, amíg jól összeáll.
  3. Az összegyúrt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kb. fél cm vastagra.
  4. Vágd fel kb. 1 cm-es darabkákra, majd süsd sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 percig. Hagyd kihűlni.

Forrás: The Spiffy Cookie


Csirkés-spenótos falatkák

Hozzávalók:

  • 20 dkg csontozott, bőr nélküli csirkecomb filé
  • 1 csésze friss spenótlevél
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál macskamenta
  • 1/4 csésze liszt
  1. Párold meg a csirkét, majd hagyd kihűlni.
  2. Tedd a csirkét, a zabpelyhet, a spenótot, tojást, és macskamentát egy turmixba vagy aprítógépbe, és aprítsd a keveréket nagyjából simára, amíg az állaga hasonló nem lesz a nedves homokhoz.
  3. Tedd a keveréket egy tálba és add hozzá a lisztet. Gyúrd a tésztát addig, amíg már nem lesz ragacsos.
  4. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, és vágd vagy szaggasd formákra.
  5. Süsd kb. 20 percig 180 fokos sütőben, sütőpapíron. Végül hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

Forrás: Zoë


A receptek mindegyikéből elég nagy adag jutalomfalat készül. Kapcsos üvegben gond nélkül tárolhatod őket, és még jól is fog kinézni a polcon.
Jó sütögetést! 🙂

Mondd el a véleményed: