Fonállal játszó foltos cica

D.I.Y. macskajátékok

Az alábbiakban néhány könnyen elkészíthető macskajáték leírását találod. Ezekkel bármikor meglepheted a cicádat, ha épp megunta az összes plüssegeret, labdát és pálcát, amivel elhalmoztad. A siker garantált, és lehet, hogy még a pénztárcádat sem kell elővenned hozzá!

Puzzle doboz

Nem kell hozzá más, csak egy jól záródó műanyag tárolódoboz, amelyet nem sajnálunk, ugyanis kör alakú lyukakat kell vágnunk a tetejébe. Akkorára vágjuk ezeket, hogy a cica kényelmesen be tudjon nyúlni, és körbekotorhasson a dobozban. A dobozba szórjunk érdekes apróságokat, pl. néhány kisebb macskajátékot, amelyek kiférnek a lyukakon: alufólia galacsint, labdákat, macskamentás egeret. Az egészet spékeljük meg némi cicanasival. Hosszú időre lefoglalja a cicát, hogy a dobozból megpróbálja kihalászni a jutalomfalatokat és játékokat, így ez a játék ideális akkorra is, amikor egyedül kell hagynunk őt otthon.

Macskamentás zoknipárna

Mindenkinek van otthon felesleges, párját vesztett zoknija, és szerencsére most már tudjuk, hogy mit is kezdjünk vele. Töltsük meg a zoknit pamut töltőanyaggal, szórjunk bele bőségesen szárított macskamentát, majd varrjuk össze a szárát. Voilá – kész is van a párna, amit a cica tetszése szerint levadászhat vagy ölelgethet.

Kép: The Bandit Lifestyle

Pólósátor

Amellett, hogy ideális helyszínt biztosít a cicáknak egy jó kis bújócskához és szundihoz, még a komfortérzetük növeléséhez is hozzájárulhatunk, ha extra búvóhelyet adunk nekik.

Hozzávalók:
– 1 db kartondoboz vagy kartonlap
– 1 db kb. M-es póló
– biztosítótűk
– 2 db fém fogas
– kombinált fogó és olló
– ragasztószalag

A sátor elkészítését lásd az alábbi videóban.

Jutalomfalat-adagoló

A leggyorsabb, legegyszerűbb játék az alufólia galacsin után, aminek garantált a sikere. Egy üres WC-papír gurigának hajtsuk be az egyik felét, majd tegyünk bele néhány jutalomfalatot, és hajtsuk be a másik oldalát is.
Ügyeljünk rá, hogy hagyjunk akkora helyet, ahol kieshet a nasi. Ha a cica kiszagolja a finomságokat, a guriga ide-oda löködésével ki tudja piszkálni őket. Nagyon jó mozgási lehetőség azoknak a cicáknak, akiknek csak az étel a megfelelő motiváció.

Kép: Morning Chores

Varrás nélküli tipi

A sátorhoz hasonlóan ebben is előszeretettel fog a cicád heverészni, főleg, ha egy kényelmes, puha párnát teszel az aljába. Mi több, egy kis díszítéssel könnyen egyedivé tehetjük, így nem csak praktikus lesz, hanem a lakás dísze is.

Hozzávalók:
– 5 db fa rúd
– tetszés szerinti mintás textil
– melegragasztó pisztoly textilragasztóval
– madzag

Az elkészítését az alábbi videóban láthatod. A rudak hossza és a szükséges anyag mennyisége a sátor kívánt méretétől függ, így ezt nem adtam meg külön.

Saját megjegyzés: ahhoz, hogy a tipi valóban stabil és tartós legyen, a fa rudakat kössük/ragasszuk össze az aljuknál vékony tiplikkel, vagy ragasszuk őket egy szőnyegdarabhoz. Ha szimpatikusabb, az anyagot természetesen varrhatjuk is, vagy akár tépőzárat is használhatunk – így egy sokkal mosás- és macskaállóbb tipink lesz.

Extra tippek

Ha további ötletekre vagy kíváncsi, nézd meg a cikk első részét is. Ebben nem csak szuper, egyszerű ám nagyszerű macskajátékokat találsz, hanem extra tippeket is a biztonságos játékhoz.

Mondd el a véleményed: